Pieczona owsianka z jabłkiem, marchewką i serkiem wiejskim (na 3 porcje)
Marchew – 30 g (1 mała sztuka)
Jabłka – 200 g (dwie małe sztuki)
Płatki owsiane – 60 g (pół szkalnki)
Miód – 40 g (dwie duże łyżki)
Otręby pszenne – 10 g (dwie łyżki)
Wiórki kokosowe – 10 g (dwie łyżki)
Serek wiejski – 100 g (pół opakowania)
0,5 łyżeczki cynamonu
Płatki wraz z otrębami zalej gorącym mlekiem, odstaw na ok.5-10 minut, aż napęcznieją. Obierz jabłko i marchewkę i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Wymieszaj płatki, miód, cynamon, wiórki kokosowe, jabłka, marchewkę oraz serek wiejski.
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, wyrównaj powierzchnię łyżką, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 20 minut.
Przepis udostępniamy dzięki uprzejmości serwisu www.wygodnadieta.pl