Przepis na domową bubble tea

przepis na domową bubble tea

Składniki bubble tea:

– tapioka – czyli kuleczki skrobiowe otrzymywane z manioku. Możesz ją kupić w internecie albo w sklepach spożywczych – często na stoiskach z żywnością bezglutenową. Możesz ją znaleźć w różnych kolorach: czarnym, białym lub w pastelowych  kolorach.

– herbata – taka jaką lubisz – czarna lub zielona
– mleko
– mód lub cukier

Jak zrobić bubble tea:

Wrzuć tapiokę do gotującej się posłodzonej wody.  Kiedy  wypłynie na powierzchnię gotuj jeszcze przez 15 minut a potem odstaw na 15 minut do ostygnięcia. Odcedź.

W międzyczasie przygotuj swoją herbatę z mlekiem i miodem. Wystudź – bubble tea nalepiej smakuje schłodzona.

Do szklanek wsyp odlaną tapiokę i zalej przygotowanym napojem.

Jak uzyskać różne kolory napoju? Eksperymentuj! Bubble tea będzie różowa jeżeli zrobimy ją z mocnej herbaty malinowej lub z hibiskusa. Możemy także użyć różnego typu syropów smakowych w różnych kolorach.

Smacznego! 

 

339 ocen
4.97
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent