Składniki:
• 30 dag gorzkiej czekolady
• 10 dag masła
• 0,5 l kremówki
• 250 g truskawek
Przygotowanie:
Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki i pokrój. Czekoladę połam i stop w kąpieli wodnej z masłem. Kremówkę ubij.
Ubijając nadal, dodawaj po trochu mus z czekolady.
Formę do tart natłuść i wyłóż folią spożywczą. Wylej połowę musu, ułóż truskawki i zalej resztą musu. Przykryj folią.
Schłódź w lodówce przez noc.
Tort możesz posmarować z zewnątrz dodatkowo kremem czekoladowym i ozdobić truskawkami.
Przepis otrzymaliśmy od Pani Eweliny Modelewskiej, Mamy Kasi I Łukasza.
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie