Będziesz potrzebować:
100 g masła
0,5 filiżanki cukru
1 filiżanka mąki
1 jajko
100 g białej czekolady
4 lyżki śmietany do ubijania
truskawki
Wykonanie:
Masło wymieszaj z cukrem i z jajkiem. Dodaj mąkę, zagnieć i włóź do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto na grubość 0.5 cm. Wycinaj foremką serca. Piecz 10 min w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku. Czekoladę rozpuść w misce zanurzonej w gorącej wodzie. Dodaj ubitą śmietanę.
Smaruj serca masą śmietankowo-czekoladową, nakładaj pokrojone truskawki i przykrywaj drugim sercem..
Smacznego!
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie