Składniki:
– 1 podwójna pierś kurczaka
– Sól, pieprz
– Curry
– Olej
– Mleko
– 1/2 główki sałaty
– 2 brzoskwinie
– 15 dag malin
– 15 dag sera feta
– po 2 łyżki majonezu i śmietany
Przygotowanie:
1. Pierś umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i curry, zalej odrobiną mleka. Odstaw na 2 godziny, aby mięso skruszało. Osusz, smaż na łyżce oleju po około 10 minut z każdej strony.
2. Pierś ostudź, pokrój w plasterki. Sałatę opłucz pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. 3. Porwij na mniejsze kawałki, wyłóż nimi półmisek.
4. Maliny opłucz, osącz. Brzoskwinie umyj, pokrój w półplasterki.
5. Plastry mięsa ułóż na sałacie, obłóż owocami, posyp pokruszoną fetą. Polej sosem z majonezu, śmietany soli i pieprzu.
Przepis otrzymaliśmy od Pana Grzegorza Rybkowskiego.