Domowy popcorn możesz zrobić w domu i wcale nie będzie gorszy od kupnego, za to na pewno zdrowszy. Zatem, jak przygotować zdrowy, domowy popcorn?
Spis treści
Składniki na dwie porcje popcornu
100 g suchych ziaren kukurydzy
1 łyżka oleju
Dodatki:
2 łyżki masła
sól
ewentualnie 2 łyżki startego parmezanu
Przygotowanie popcornu
Na dno garnka wlać olej i wsypać ziarna kukurydzy. Garnek ustawić na średnim ogniu i co jakiś czas potrząsać. Gdy wybuchy kukurydzy ucichną, zdjąć garnek z palnika. W misce rozpuścić masło, doprawić solą (lub parmezanem), wymieszać dokładnie z popcornem.
Smacznego!
Zuzanna Antecka, dietetyk, specjalisty ds. żywienia, eksperta kampanii Soki i musy – witaminy w SMART formie.
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie