Przepis na gotowane jajko na wesoło

przepis na żagłowki z jajek gotowanych przepisy dla dzieci

Jajko – źródło białka i witamin. Symbol Wielkanocy. Pomysł na kolację. Najsmaczniejsze takie od gospodyni. Zazwyczaj nie ma idealnego kształtu ani koloru, ale żadne inne fermowe nie będzie tak smakować!

Przedstawiamy kolejny pomysł na jajko gotowane, któremu nie oprze się żaden niejadek. Jajko – żaglówką w towarzystwie potwornego węża z ogórka? To się może udać! Zaciekawiony maluch na pewno będzie miał ochotę na taką nietuzinkową wersje kolacji.

Na jajka ugotowane na twardo kładziemy plasterek ogórka i wbijamy wykałaczkę z trójkątnym żaglem z żółtego sera.

Ogórka bardzo dokładnie myjemy. Skrawamy wierzchnią część  (ok. 2-3 cm) – to będzie głowa węża. Nacinamy i umieszczamy „język” z cienkiego plasterka marchewki lub papryki. Za oczy mogą posłużyć plasterki rzodkiewki i szczypiorek. Potem delikatnie nacinamy ogórka na grubość plasterków, ale tak, aby się nie rozpadł.

Wesoły posiłek z całkiem zwykłych składników. Do tego w 10 minut!

Smacznego!

TUTAJ zobacz inne wesołe przepisy dla niejadków.

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo!

wybierz eBook dla siebie
 
ZOBACZ TAKŻE:przepisyWielkanoc