rysuj

Żeby zrobić czekoladki z brukselki będziesz potrzebować:

– czekoladę
– 2 garnki do roztopienia czekolady
– smakołyki do obtaczania w czekoladzie czyli… małe brukselki! tfu… tfu…
– kawałek przezroczystej folii
– czerwona wstążka

Wykonanie paskudnych czekoladek:

Do większego granka wlej trochę wody i wstaw do niego mniejszy garnek z czekoladą w środku, postaw oba na ogniu i rozpuść czekoladę. (zamiast tego możesz użyć specjalnej czekolady do tortów – roztapia się ją mocząc w gorącej wodzie opakowanie czekolady).

W roztopionej czekoladzie zamaczaj i obtaczaj brukselki, posługując się widelcem i wykałaczką. Odkładaj je na talerzyk.

Gdy wszystkie są gotowe można je na jakiś czas wstawić do lodówki.

Zapakuj w szeleszczącą folię i obwiąż czerwoną wstążeczką. Bombonierka z paskudztwami domowej roboty gotowa!

Podaruj komuś „przepyszne” pralinki na Prima Aprilis. 

171 ocen
4.98
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent