Jajko, mąka, mleko lub woda i szczypta soli. Przepis na naleśniki zna każdy rodzic. Gdy dziecko nie ma apetytu, często to właśnie naleśniki ratują sytuację.
Usmażone naleśniki składamy na pół, a potem jeszcze na pół tak, aby z każdego powstał trójkątny kształt. Układamy na talerzu jeden pod drugim (powinny zachodzić na siebie). W ten sposób tworzymy szkielet naszej smakowitej choinki.
Plasterki kiwi kroimy na pół i układamy na naleśnikach w kształt choinkowego igliwia. Oczy i uśmiech można zrobić z kawałków jabłka i oliwek. Przydadzą się jeszcze choinkowe bombki z owoców granatu i czekoladowa polewa tworząca ozdobny łańcuch. Pień także może powstać z czekoladki. Macie pełną owocowo-czekoladową dowolność. Można tutaj wykazać się nie lada kreatywnością – byle choinka wyglądała smakowicie!