Przepis na tort – mus czekoladowo – truskawkowy – bez pieczenia

przepis na tort-mus czekoladowo truskawkowy bez pieczenia

Składniki:
• 30 dag gorzkiej czekolady
• 10 dag masła
• 0,5 l kremówki
• 250 g truskawek

Przygotowanie:
Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki i pokrój. Czekoladę połam i stop w kąpieli wodnej z masłem. Kremówkę ubij.

Ubijając nadal, dodawaj po trochu mus z czekolady.

Formę do tart natłuść i wyłóż folią spożywczą. Wylej połowę musu, ułóż truskawki i zalej resztą musu. Przykryj folią.

Schłódź w lodówce przez noc.

Tort możesz posmarować z zewnątrz dodatkowo kremem czekoladowym i ozdobić truskawkami.

Przepis otrzymaliśmy od Pani Eweliny Modelewskiej, Mamy Kasi I Łukasza.

774 ocen
4.99
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent