Składniki na dyniowe babeczki z czekoladą:
– 200-250 ml miąszu dyni
– 1 szklanka mąki pszennej
– 100 ml oleju z pestek grapefruita
– 2 jajka
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 0,5 łyżeczki sody oczyszczanej
– 0,5 szklanki cukru
– 1 opakowanie cukru waniliowego
– 1 łyżeczka cynamonu
– 5 goździków
– 1/3 łyżeczki gałki muszkatuowej
– 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
– opakowanie polewy czekoladowej do ciast
– cukier puder na pajęczynę
Jak zrobić dyniowe babeczki z czekoladą:
W misce zamieszaj suche składniki ciasta: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia i przyprawy. Dodaj dynię pokrojoną na bardzo drobne kawałeczki. Dodaj jajka i olej. Zmiksuj wszystko razem. Upiecz w formie do muffinek. Gdy wystygną posmaruj czekoladową masą.
Przygotuj lukier: utrzyj cukier z zimną wodą na gładką, gęstą masę. Przełóż do woreczka, odetnij sam koniec rogu woreczka i narysuj lukrem pajęczyny na papierze do pieczenia. Poczekaj, aż lukier całkowicie zastygnie i wtedy delikatnie podważając nożem zdejmij pajęczynę z papieru i posadź na muffinkach.
Smacznego!
Zrelaksowana Mama
Warsztaty świadomego rodzicielstwa
Jak radzić sobie ze stresem i złością? Jak być mamą zadowoloną z życia i jednocześnie zapewnić dzieciom szczęśliwe dzieciństwo?
Naucz się porozumiewać z dzieckiem bez przemocy, wyznaczać granice, regenerować siły, świadomie przeżywać swoje macierzyństwo i cieszyć się nim.