Jajko sadzone w serduszku z parówki

śniadanie na Walentynki

Śniadanie w kształcie serca? Wygląda smakowicie!

Parówkę przekrawamy wzdłuż, zostawiając ją całą na samym końcu. Wywijamy ją i uzyskujemy kształt serduszka.

Na dole spinamy parówkę wykałaczką i kładziemy sama parówkę na patelnię, żeby się zagrzała z jednej strony. Po chwili odwracamy ją na drugą stronę i wbijamy jajko. Patelnię przykrywamy pokrywką i na małym ogniu gotujemy, aż jajko na górze się zetnie.

Dla efektu kolorystycznego córka jajko przed podaniem posypała zieloną cebulką. Można jeszcze dać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.

Miny dzieciaków – bezcenne 😉

Przepis otrzymaliśmy od Pani Małgorzaty. 

Gwiazdkowe prezenty od 5.10.15.

ZOBACZ TAKŻE:przepisyWalentynki

Zobacz także