Składniki:

225 g miękkiego masła

Kina i Yuk

1 szklanka cukru brązowego

2 jajka

Przepis na ciasteczka z czekoladą i cukierkami M&M

1/2 opakowania cukru waniliowego

2 szklanki mąki

1 szklanka płatków owsianych

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczanej

1 łyżeczka soli

1, 5 szklanki cukierków M&M

1, 3 szklanki kawałków czekolady (drobno połamana czekolada albo specjalne kuchenne kawałki czekolady do pieczenia)

 

Jak zrobić:

Jak to zrobić, żeby po upieczeniu ciasteczka wyglądały świetnie, tzn żeby cukierki m&m były cały czas widoczne? Oczywiście nie wrzucamy ich wszystkich do ciasta podczas jego przygotowania, ale umieszczamy je na ciasteczkach dopiero po ich uformowaniu, a przed włożeniem do piekarnika.

Nagrzej piekarnik do 165 stopni Celsjusza.

Utrzyj masło z cukrem aż do gładkiej masy. Powoli dodawaj jajka cały czas miksując. Potem zacznij dodawać suche składniki (możesz je wcześniej wymieszać razem w misce i dodawać juz wymieszane). Wymieszaj dokładnie ale nie miksuj po wymieszaniu, nie chcemy żeby zrobiła się z tego pacia.

Dodaj czekoladę i trochę więcej niż szklankę cukierków M&M. Zamieszaj. Uformuj kulki. Powciskaj w  nie resztę M&Msow i ułóż w  płaskim naczyniu i włóż na kilka minut do zamrażalnika. Dzięki temu ciasteczką będą dużo lepsze po upieczeniu.

Piecz 15-20 minut.

Smacznego!

TUTAJ zobacz inne przepisy na ciasta i ciasteczka dla dzieci 

 

 

 

755 ocen
4.96
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent