1 wafel ryżowy
margaryna/masło
1 plaster szynki
1 plasterek żółtego sera
1 czarna oliwka
1 kawałek pora/szczypioru
1 kawałek papryki
Wafel przykładamy do szynki i wycinamy nożem dokładny jego obrys. Z pozostałych fragmentów wycinamy uszka króliczka. Z żółtego sera wycinamy wewnętrzne części uszek. Wafel smarujemy margaryną lub masłem i kładziemy na nim koło z szynki. Następnie pod szynkę wsuwamy uszy i jedno z nich zaginamy. Z oliwek wycinamy oczka i nosek, z pora wąsy, a z papryki uśmiechniętą buzię. Układamy jak na zdjęciu.
Autorką króliczka jest Pani Barbara Nowacka.
A tutaj inna wersja króliczka. Która podoba się Wam bardziej?
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie