rysuj

Do zrobienia kanapki z kotkiem potrzebujemy: 

– kwadratową kromkę chleba (może być tostowy)
– dwa plasterki okrągłej wędliny (tutaj salami)
– plasterek szynki
– dwa plasterki żółtego sera
– szczypiorek, czerwona papryka, czarne i zielone oliwki (lub zielony ogórek)

Na chleb układamy żółty ser, a na nim plasterek salami (głowa kotka) i połowę plasterka jako brzuszek. Z kawałka wędliny wycinamy półksiężyc – to będzie ogon naszego zwierzaka. Dwa trójkąty salami staną się kocimi uszami. Żeby wyglądały wiarygodniej, można wyciąć mniejsze trójkąciki z jaśniejszej wędliny i układamy na uszach. Z tej samej wędliny wycinamy kocie łapki (ponacinane półkola). 

Żółty ser posłuży za koci pyszczek. Trzeba wyciąć z niego kształt elipsy i umieścić na nim nosek z czarnej oliwki, buzię z czerwonej papryki oraz wąsy ze szczypiorku. Zostały jeszcze oczy z czarnej i zielonej oliwki (lub ogórka) i nasz smakowity kotek jest gotowy. 

Smacznego!

632 ocen
4.99
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent