Składniki na jajka faszerowane ze szpinakiem:
- jajka
- szpinak (świeży lub mrożony)
- masło
- sól i pieprz do smaku
- plasterek chudego boczku lub szynki
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtko.
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. Dopraw do smaku solą i pieprzem i pozostaw do ostygnięcia.
Ostudzony szpinak i żółtka posiekaj, a następnie dokładnie zmiksuj. Dodaj starty żółty ser oraz przyprawy (słodką paprykę i gałkę muszkatołową). Miksuj aż do gładkości.
Farsz nakładaj na wydrążone jajka, podawaj z kawałeczkami zarumienionego bekonu lub szynki.
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie