SKŁADNIKI:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 miękkie awokado
- garść młodych liści szpinaku (lub 3 łyżki mrożonych liści)
- łyżka śmietany 18 proc.
- mały posiekany ząbek czosnku
- sok z cytryny do smaku
- biały pieprz do smaku
- sól do smaku
WYKONANIE:
1. Jajka na twardo obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Awokado umyj, osusz papierowym ręcznikiem, obierz, wyjmij pestkę, a miąższ pokrój w kostkę.
2. Listki szpinaku opłucz, lekko posiekaj. Żółtka zmiksuj ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, białym pieprzem i solą. Masą nadziej połówki białek. Udekoruj listkami. Masę przygotuj tuż przed podaniem, gdyż szybko ciemnieje.
Przepis otrzymaliśmy od Pana Grzegorza.
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie