Fisher Price
rysuj

SKŁADNIKI:
• 40 dag okrągłych biszkoptów
• 5 galaretek truskawkowych
• 2 budynie śmietankowe
• 1 kg truskawek
• 1/2 szklanki cukru
• masło
• 3 żółtka
• 1/2 litra mleka

PRZYGOTOWANIE:
W litrze wody rozpuszczamy 3 galaretki. Na blasze (35/40 cm) wyłożonej folią spożywczą układamy 1/3 biszkoptów. Zalewamy tężejącymi galaretkami.

film

Budyń: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Wlewamy pozostałe mleko wymieszane z budyniami i żółtkami. Mieszamy i studzimy.

Krem: masło ucieramy z budyniem. Wykładamy kolejno: 1/2 kremu, pozostałe biszkopty i 1/2 kremu. Układamy truskawki i zalewamy 2 galaretkami rozpuszczonymi w wodzie według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia.

Smacznego!

Przepis na ciasto otrzymaliśmy od Pani Mariki Piekut. 

671 ocen
4.98
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent