No dobrze, co to takiego ta semolina i czym różni się od uniwersalnej mąki pszennej?
Czy można przygotować delikatny i miękki makaron bez użycia jaj, jak wyrobić ciasto na naprawdę elastyczne i cienkie kluski oraz… czy możemy przygotować kolorowy makaron? Spoiler alert: pewnie, że możemy!
Wstępne menu: makaron z semoliny, różne techniki formowania, wykrawania i rolowania domowego makaronu, makaron barwiony, genialny szybki sos do makaronu na bazie oliwy
Termin: sobota i niedziela 24 i 25.04.2021 (jeden dzień do wyboru), wyjątkowo nie będzie grup w piątek, godziny do wyboru w sobotę: 9.30, 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.00, w niedzielę: 9.30, 11.30, 13.30, 15.30 – rozkład grup według wieku uczestników rozpisany na stronie http://bookmeacookie.pl/index.php/warsztatykrakow/ i poniżej.
WARSZTATY W CZASIE COVID-19 przeczytaj przed przyjściem na warsztaty, to ważne!
- warsztaty kulinarne są w pełni dostosowane do wymogów sanitarnych obowiązujących zarówno w minionej sytuacji zaostrzonego rygoru sanitarnego w obliczu pandemii COVID-19, jak i do obecnych wytycznych oraz zaleceń MEN, Ministra Zdrowia oraz Sanepidu
- w studiu, gdzie odbywają się warsztaty, dostępne są żele i płyny do dezynfekcji, studio i sala warsztatowa są czyszczone i dezynfekowane przed każdymi warsztatami i przed oraz po każdej grupie warsztatowej
- tematy i sposób prowadzenia warsztatów są w pełni dostosowane do obecnej sytuacji; menu warsztatów zakłada przygotowanie potraw, które każdy uczestnik przygotowuje osobno, z własnego zestawu składników, które otrzymuje na warsztatach i które przygotowane są tylko dla niego; wyjątkiem w dzieleniu się składnikami jest rodzeństwo, jeśli wyrazi taką chęć
- uczestnicy i prowadzący zobowiązani są przestrzegać wymagań sanitarnych (mycie rąk, mycie warzyw/owoców/jajek przed przystąpieniem do pracy, fartuchy, związane włosy)
- przed zajęciami każdy uczestnik będzie zobowiązany zapoznać się i wypełnić oświadczenie związane z zaostrzonymi zasadami higieny i bezpieczeństwa sanitarnego obowiązującymi na warsztatach oraz wyrazić zgodę na każdorazowy pomiar temperatury przed wejściem na warsztaty wraz z oświadczeniem rodzica/opiekuna prawnego o stanie zdrowia uczestnika warsztatów oraz jego opiekunów
CZAS TRWANIA
w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok 1-1,5 godziny.
MIEJSCE
studio kulinarne Book me a cookie, ul. Czerwonego Prądnika 8/8, Kraków (Olsza), klatka A (wejście obok Żabki). Nie ma strefy płatnego parkowania.
ZAPISY
liczba miejsc jest ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 9-18, po tych godzinach tylko smsowo lub mailowo: bookmeacookie@gmail.comPrzy zapisie należy podać: imię, nazwisko, wiek dziecka (lub dzieci), miasto (Kraków czy Warszawa), wybrany termin i godzinę warsztatów oraz numer telefonu do rodzica lub opiekuna.
MINIMALNY WIEK
dolna granica wieku to 4 lata; młodsze dzieci tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji
ALERGIE POKARMOWE
prosimy w momencie zapisu o zgłaszanie wszelkich alergii pokarmowych oraz problemów z jedzeniem wśród dzieci (np. dziecko nie lubi warzyw, owoców, boi się dotykać mokrych rzeczy, nie lubi mąki, ma alergię pokarmową na orzechy, soję, gluten, itd.)
KOSZT WARSZTATÓW I KARNETY
warsztaty dla dzieci pojedyncze: 60 pln od uczestnika za jedne warsztaty, warsztaty dla dzieci w karnecie: 165 pln/3 zajęcia (tzw. mały karnet), 220 pln/4 zajęcia, 330 pln/karnet półroczny 6 zajęć (tzw. duży karnet), 660 pln/karnet całoroczny (12 zajęć)
PROWADZI: Joanna Mentel / Book me a cookie
Zapraszamy!
Book me a cookie
Book me a cookie organizuje regularne warsztaty kulinarne w Krakowie. Dla dzieci,nastolatków i dorosłych, dla jadków i niejadków, osób uczulonych na różne produkty spożywcze, mających specjalne diety – dostosowujemy składniki pod wszelakie alergie pokarmowe. Z …
+ 48 791 487 666 pon-pt: 9-18
bookmeacookie@gmail.com
http://bookmeacookie.pl
facebook