Przepis na parówki nadziewane spaghetti

przepis na parówki z makaronem

Niesamowite danie… aż brak słów. Robi wrażenie. A wcale nie jest trudno je zrobić!

Składniki na parówki nadziewane spaghetti

– dobrej jakości parówki, cienkie, zafoliowane
– makaron czarny (robi wrażenie!) lub innego koloru

Jak zrobić parówki nadziewane spaghetti:

Parówki rozwijamy z folii i kroimy w plastry o grubości około 3 cm.
Bierzemy kilka suchych nitek makaronu i wkłuwamy je w  plasterki parówek – na środek plasterka.
W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy parowki z makaronem.  Następnie na mniejszym ogniu gotujemy aż makaron się ugotuje al dente (nie możemy pozwolić, by się rozciapał).
Podajemy. Możemy parówkom dorobić buzie, albo po prostu podać danie na przykład w sosie pomidorowym.
 
A oto inny sposób na zrobienie parówek ze spaghetti: zamiast  krojenia parówek na kawałki – nadziewamy całą parówkę.
 
Smacznego!
 
parówka ze spaghetti


ZOBACZ TAKŻE:odżywianieprzepisy