Fisher Price
rysuj
Zielona Sowa

Składniki: 
– opakowanie ciasta francuskiego
– kilka truskawek (mogą być inne owoce np. poziomki, jeżyny, maliny, jagody, wiśnie czereśnie itp.

Krem:
– biała czekolada 100 g
– śmietanka tortowa 140 ml


Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką na małym ogniu. Studzimy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ubijamy mikserem na puszysta masę.

Z ciasta wykrawamy szklanką kilka kółek i radełkiem tyle samo paseczków (długich na ok. 10 cm). Kółka wkładamy do foremek na babeczki a paseczkom nadajemy kształt rączki od koszyczka. Pieczemy na rumiano w 200 st C.

Do wystudzonych babeczek nakładamy krem (można użyć szprycy lub po prostu łyżeczki) i układamy truskawki (można ozdobnie je naciąć).

Gotowe!
Przepis na deser otrzymaliśmy od Mariusza Kułakowskiego. 

623 ocen
4.99
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent