Świeczki w skorupkach – ozdoba wielkanocnego stołu

Świeczki w skorupkach – ozdoba wielkanocnego stołu

Świeczki-w-skorupkach

Do pustych skorupek po jajkach, przekrojonych wszerz na pół, należy włożyć kawałki sznurka (będą pełniły rolę knota).

Potem zalać je płynnym woskiem z pokruszonych, roztopionych świec w różnych kolorach. Wosk należy rozpuszczać w kąpieli wodnej, ponieważ topiony na ogniu, może przywrzeć do ścianek rondelka. Jeśli nie mamy kolorowych ściec, można rozpuścić białe, rozlać na kilka porcji i do każdej dodać inny kolor kredki świecowej.

Gotowe świeczki można wstawić do ozdobnej, wypełnionej wodą misy. Całość udekorować kolorowymi bratkami.

Pomysł zabawy otrzymaliśmy od Pani Eweliny. 

 

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie