Składniki:
6 jajek
1 pęczek natki pietruszki
½ pęczka szczypiorku
2 garście rzeżuchy
Kilka listków sałaty
200 g pomidorów
1 łyżka octu winnego
500 g jogurtu naturalnego
Cukier
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, następnie wraz z pomidorkami pokroić w plastry.
Szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić, po czym wymieszać z jogurtem i octem. Dodać połowę rzeżuchy. Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem.
W misce ułożyć warstwy pomidorków, szynki, jajek i sosu. Wierzch ozdobić sałatą i pomidorkami, posypać resztą rzeżuchy.
Przepis otrzymaliśmy od Pana Piotra.
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie