Przepis na pudding jaglany z musem truskawkowym

przepis na pudding jaglany
Ponadto ten jaglany deser ma działanie rozgrzewające oraz oczyszczające organizm. Szczególnie polecamy go dzieciom ze słabą odpornością bądź cierpiącymi na choroby górnych dróg oddechowych.
 

Pudding jaglany z musem truskawkowym (na 3 porcje):

Kasza jaglana – 90 g (pół szklanki)
Dojrzały banan -120 g (jedna sztuka)
Daktyle – 15 g (trzy sztuki)
Mleko ryżowe (ew. dowolne inne) – 100 g (2/5 szklanki)
Truskawki świeże/mrożone – 200 g (kubek)
Ksylitol – 5 g (płaska łyżeczka)

Gotuj kaszę jaglaną z wodą w proporcji 1:2 przez 20 minut. W międzyczasie zalej daktyle pogrzanym wcześniej mlekiem ryżowym. Ugotowaną kaszę jaglaną zmiksuj z bananem, daktylami oraz mlekiem na gładką masę.
Truskawki zmiksuj z ksylitolem i podawaj z puddingiem jaglanym, najlepiej jeszcze ciepłym.

Przepis udostępniamy dzięki uprzejmości serwisu www.wygodnadieta.pl

 

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie