Przepis na straszne tosty z pająkiem na Halloween

przepis na tosty z pająkiem na Halloween

Pajęczyna z mozzarelli i pająk z zielonej oliwki są bardzo łatwe do zrobienia, a wyglądają niezwykle atrakcyjnie.

Składniki:

chleb tostowy

sos do pizzy lub ketchup

ser mozzarella w plastrach

zielone oliwki bez pestek  – do środka wkładamy trochę sera, tak by pająk miał „pyszczek”  

 

Jak zrobić:

Ten zabawny pomysł na lunch lub przyjęcie można zrobić w dwóch wersjach – na zimno lub na ciepło.

Wersja na zimno:

Zrób tosty z chleba. Posmaruj ketchupem. Pokrój mozzarellę w paski i ułóż na toście – pajęczyna. Zrób pająka z pokrojonej oliwki.

Wersja na ciepło:

Posmaruj chleb ketchupem lub sosem do pizzy. Ułóż paski z mozzarelli i pająka. Włóż tosty do gorącego piekarnika z zapiecz.

Jeżeli lubicie ostrzejsze smaki to warto chleb posmarować wcześniej wyciśniętym w prasce czosnkiem. Pycha!

 

Strasznego smacznego!

TUTAJ znajdziesz inne straszne potrawy na Halloween.

 

 



Nowa kolekcja 5.10.15.

ZOBACZ TAKŻE:halloweenprzepisy

Zobacz także