Składniki:
szklanka jagód
duże opakowanie jogurtu greckiego
trochę mleka
syrop klonowy lub płynny miód
ekstrakt wanilowy
Jak zrobić:
W dużej misce wymieszaj jogurt z syropem klonowym i wanilią. Dodaj mleko – około 1/4 szklanki. Mleko jest po to by trochę rozcieńczyć masę. W przeciwnym razie trudno jest ją włożyć do foremek.
Dodaj jagody i delikatnie zamieszaj – tak by jagody się nie rozpadły. Oczywiście jeżeli chcesz by lody miały jednolity jagodowy kolor – możesz zmieszać dokładnie lub nawet zmiksować je z jogurtem.
Przełóż masę jogurtową do foremek na lody. Włóż do zamrażarki i zamrażaj co najmniej 3-4 godziny.
Smacznego!
TUTAJ zobacz inne przepisy na lody
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie