1.Przygotowujemy owoce – jabłka lub gruszki. Obieramy je i kroimy na kawałki a następnie gotujemy tak by rozgotowały się całkowicie.  Dzieci mogą pomóc przy obieraniu owoców i ich krojeniu.
2. Następnie na wodzie lub mleku (bądź mieszance wody i mleka) gotujemy błyskawiczne płatki ryżowe (można użyć płatków zbożowych, kasz, itp.). Starsze dzieci mogą  pomagać nam w odmierzaniu wody, mleka czy płatków.
3. Po ugotowaniu, płatki ryżowe mieszamy z masą owocową, układamy na talerzu lub miseczce i studzimy odrobinę.
4. Następnie można danie posypać odrobiną cynamonu i/lub cukru.

Smacznego!

Kina i Yuk

 

Przepis na ryż z jabłkami i cynamonem

Depresja dzieci i młodzieży - kurs online

600 ocen
5.00
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent