Przepis na jajka faszerowane ze szpinakiem

jajka faszerowane ze szpinakiem

Składniki na jajka faszerowane ze szpinakiem:

  • jajka
  • szpinak (świeży lub mrożony)
  • masło
  • sól i pieprz do smaku
  • plasterek chudego boczku lub szynki

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtko.
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. Dopraw do smaku solą i pieprzem i pozostaw do ostygnięcia.

Ostudzony szpinak i żółtka posiekaj, a następnie dokładnie zmiksuj.  Dodaj starty żółty ser oraz przyprawy (słodką paprykę i gałkę muszkatołową). Miksuj aż do gładkości.

Farsz nakładaj na wydrążone jajka, podawaj z kawałeczkami zarumienionego bekonu lub szynki.

 

319 ocen
4.98
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent