Przepis na jajka faszerowane łososiem

przepis na jajka_faszerowane_lososiem

Jajka faszerowane łososiem to pomysł na smaczną ozdobę wielkanocnego stołu oraz na przemycenie ryby w menu dziecka.

Składniki:
 200 g wędzonego łososia
 8 jajek
 1 czerwona cebula
 Opakowanie kiełków rzodkiewki
 3 gałązki koperku
 Sok z połowy cytryny
 Szczypta kolorowego pieprzu

Przygotowanie:
 Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Łososia pokroić na małe kawałki. Drobno posiekaną cebulę wymieszać z koperkiem (jedną gałązkę pozostawić do dekoracji). Przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.
 Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować koperkiem.

Przepis otrzymaliśmy od Pani Jadwigi. 

Gwiazdkowe prezenty od 5.10.15.

Zobacz także