Przepis na jajka faszerowane łososiem

przepis na jajka_faszerowane_lososiem

Jajka faszerowane łososiem to pomysł na smaczną ozdobę wielkanocnego stołu oraz na przemycenie ryby w menu dziecka.

Składniki:
200 g wędzonego łososia
8 jajek
1 czerwona cebula
Opakowanie kiełków rzodkiewki
3 gałązki koperku
Sok z połowy cytryny
Szczypta kolorowego pieprzu

Przygotowanie:
Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Łososia pokroić na małe kawałki. Drobno posiekaną cebulę wymieszać z koperkiem (jedną gałązkę pozostawić do dekoracji). Przyprawić sokiem z cytryny i pieprzem.
Jajka przekroić na pół. Wyjąć żółtka. W ich miejsce nałożyć porcję farszu łososiowego. Połówki jajek ułożyć na talerzu wyłożonym kiełkami. Udekorować koperkiem.

Przepis otrzymaliśmy od Pani Jadwigi. 

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo!

wybierz eBook dla siebie

Boże Narodzenie z 5.10.15.

Zobacz także