Przepis na jajka faszerowane kukurydzą

jajka faszerowane kukurydzą

Jajka faszerowane to ciekawa odmiana ugotowanego jajka i smakowita ozdoba – także wielkanocnego – stołu.

Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
6 dag startego żółtego sera
7 łyżek gęstej śmietany
5 łyżek kukurydzy z puszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Łyżeczka musztardy
rzodkiewki
Kilka gałązek szczypiorku lub zielony groszek

Przygotowanie:
Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć żółtka i roztrzepać na gładką masę razem z serem, śmietaną, majonezem i musztardą.
Masę wymieszać z kukurydzą i szczypiorkiem. Doprawić.
Białka napełnić farszem. Udekorować posiekanymi rzodkiewkami, szczypiorkiem lub zielonym groszkiem.

 

Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo!

wybierz eBook dla siebie

Boże Narodzenie z 5.10.15.

Zobacz także