Przepis na jajka faszerowane kukurydzą

jajka faszerowane kukurydzą

Jajka faszerowane to ciekawa odmiana ugotowanego jajka i smakowita ozdoba – także wielkanocnego – stołu.

Składniki:
 8 jajek ugotowanych na twardo
 6 dag startego żółtego sera
 7 łyżek gęstej śmietany
 5 łyżek kukurydzy z puszki
 1 łyżka posiekanego szczypiorku
 3 łyżki majonezu
 Sól, pieprz
 Łyżeczka musztardy
 rzodkiewki
 Kilka gałązek szczypiorku lub zielony groszek

Przygotowanie:
 Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół.
 Wyjąć żółtka i roztrzepać na gładką masę razem z serem, śmietaną, majonezem i musztardą.
 Masę wymieszać z kukurydzą i szczypiorkiem. Doprawić.
 Białka napełnić farszem. Udekorować posiekanymi rzodkiewkami, szczypiorkiem lub zielonym groszkiem.

 

Gwiazdkowe prezenty od 5.10.15.

Zobacz także