● naturalnego, racjonalnego żywienia dzieci w wieku intensywnego rozwoju i wpływu wybranych potraw i surowców na zdrowie dzieci
● profilaktyki i leczenia chorób wieku dziecięcego w zakresie żywienia (otyłość, cukrzyca, alergie, zaburzenia zachowania)
● naturalnej kuchni (jak i co gotować, żeby wzmacniać zdrowie dzieci)
● zaopatrywania przedszkoli w naturalne produkty
● ekonomicznego dokonywania wyborów produktów dostępnych na rynku
● urozmaicania i wprowadzania zmian w jadłospisach przedszkolnych.
Na warsztaty zapraszamy:
● osoby odpowiedzialne za tworzenie jadłospisów przedszkolnych
● dyrektorów placówek przedszkolnych i zespołów szkolno-przedszkolnych
● firmy cateringowe obsługujące placówki szkolno-przedszkolne
● rodziców dzieci przedszkolnych.
Korzyści z udziału w warsztatach:
● możliwość poszerzenia wiedzy w obszarze diety naturalnej
● dostęp do materiałów informacyjnych
● promocja przedszkola realizującego program Zdrowy Przedszkolak
● uzyskanie praktycznych wskazówek w realizacji programu
● dostęp do wiedzy i doświadczenia ekspertów i organizatorów projektu.
Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego prosimy o zgłoszenie udziału mejlowo:emilialorenc@gmail.com
Patroni medialni projektu:
Dziennik Polski http://www.dziennikpolski24.pl/
Radio Kraków http://www.radiokrakow.pl/
Fundacja MaMa http://fundacjamama.pl/
Miasto Dzieci http://warszawa.miastodzieci.pl/
Sponsor:
Herbewo International http://www.herbewo.krakow.pl/
Więcej informacji na stronie projektu: dziecisawazne.pl/zdrowy-przedszkolak/
Kontakt:
Alicja Szwinta-Dyrda, redaktorka naczelna alicja@dziecisawazne.pl, +790 899 494
Emilia Lorenc, doradca żywienia, diagnosta laboratoryjny, emilialorenc@gmail.com +503021367