Czy chciałbyś się przekonać, na czym polegało zadanie kuglarza, trubadura i tancerza na rycerskiej uczcie? Przyjdź wcielisz się w ich role! Poza tym dowiesz się, co jedzono i pito na średniowiecznych biesiadach, gdzie rzucano obgryzione kości, jak wznoszono toast, dlaczego bano się widelca i czy używano znane nam dzisiaj naczynia. Na koniec wykonasz puchar, z którego – słuchając dawnej muzyki – posmakujesz rycerskiego napoju.
Zajęcia prowadzi: Grzegorz Wojturski – historyk sztuki
Opłata za zajęcia: dziecko – 10 zł + bilet wstępu – 5 zł
Rodzice wstęp wolny!
Zajęcia trwają 1 godzinę
Miejsce: Pałac Królewski, ul. Kazimierza Wielkiego 35
Obowiązuje rezerwacja – pod nr tel. 511 132 287
lub mailowo: slawomirortyl@interia.pl
17 marca 2012 (sobota), godz. 11.15