Na warsztaty zapraszamy:
– osoby odpowiedzialne za tworzenie jadłospisów przedszkolnych
– dyrektorów placówek przedszkolnych i zespołów szkolno-przedszkolnych
– firmy cateringowe obsługujące placówki szkolno-przedszkolne
– rodziców dzieci przedszkolnych.
Korzyści z udziału w warsztatach:
– możliwość poszerzenia wiedzy w obszarze żywienia naturalnego
– promocja przedszkola realizującego program Zdrowy Przedszkolak
– uzyskanie praktycznych wskazówek w realizacji programu
– dostęp do wiedzy i doświadczenia ekspertów i organizatorów projektu.
29 września 2011, godz. 17.00 – 19.00, Zajazd Srebrna Góra, ul. Księcia Józefa 120, Kraków.
Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego prosimy o zgłoszenie udziału: emilialorenc@gmail.com.
Program warsztatów obejmuje omówienie tematów:
– naturalnego, racjonalnego żywienia dzieci w wieku intensywnego rozwoju i wpływu wybranych potraw i surowców na zdrowie dzieci
– modyfikowania jadłospisów przedszkolnych
– porównywania wartości odżywczych poszczególnych produktów i posiłków spożywczych
– ekonomicznego dokonywania wyborów produktów dostępnych na rynku
– wzmacniania odporności poprzez żywienie
– włączania dzieci do programu Zdrowy Przedszkolak
– tworzenia ogrodów warzywnych w przedszkolu.
Wykładowcy:
Emilia Lorenc – Fundacja Instytut Medycyny Integracyjnej, diagnosta laboratoryjny, biolog molekularny, doradca żywienia
Anna Komorowska – pracownia k., architekt krajobrazu, pedagog.
Organizatorzy: Fundacja Instytut Medycyny Integracyjnej w Krakowie, serwis Dziecisawazne.pl