Manufaktura Czekolady w Warszawie powróciła z cyklem warsztatów dla dzieci i dorosłych. Odbywają się teraz codziennie od wtorku do niedzieli.
O co w tym chodzi? Przez półtorej godziny zamieniacie się w prawdziwych czekoladników!
– Na naszych warsztatach zaprojektujecie i wykonacie swoją własną tabliczkę czekolady lub czekoladowe pralinki.
– Będziecie mieli szansę spróbować ziarna kakaowca prosto z plantacji!
– Zabierzemy was w podróż do Afryki i Ameryki Południowej – to właśnie stamtąd pochodzą ziarna kakaowca, z których pod Warszawą produkujemy autorską czekoladę i to właśnie wy będziecie mieli szansę jej spróbować.
– Napijecie się najprawdziwszej, mlecznej, gorącej czekolady.
– Dowiecie się w jaki sposób powstaje czekolada i dlaczego jest taka drogocenna!
– Obejrzycie proces hartowania czekolady na kamiennym blacie.
– Samodzielnie zapakujecie swoje produkty i zabierzecie ze sobą do domu.
Podczas naszych warsztatów dbamy o wszystkie zalecane środki ostrożności dla gastronomii: stoliki są dezynfekowane, pracownicy chodzą w maskach lub przyłbicach oraz rękawiczkach jednorazowych, każdy uczestnik dostaje jednorazowe narzędzia do pracy, a grupy warsztatowe są zmniejszone do absolutnego minimum.
Czy jest lepsze miejsce, w którym jest słodko i tak bezpiecznie? Absolutnie nie!
Plan warsztatów:
WTOREK-PIĄTEK
12:00 – warsztaty tabliczkowe dla dzieci (od 5 roku życia)
15:00 – warsztaty tabliczkowe (środa, piątek) lub pralinkowe (wtorek, czwartek) dla dzieci (od 7 roku życia)
16:30 – warsztaty dla dorosłych
WEEKEND 11:00 – warsztaty tabliczkowe dla dzieci (od 5 roku życia)
13:00 – warsztaty tabliczkowe dla dzieci (od 7 roku życia)
15:30 – warsztaty dla dorosłych
BILETY:
uczestnik warsztatów dla dzieci – 50zł
opiekun (degustacja czekolady, ziarenka oraz kubek czekolady mlecznej do picia) – 15zł
uczestnik warsztatów dla dorosłych – 60zł
ADRES:
ul. Marszałkowska 9/15
00-626 Warszawa
Godziny: wtorek-piątek 12-18, weekend 11-17
Manufaktura Czekolady
Manufaktura Czekolady to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Cały proces produkcji ma miejsce pod jednym dachem. Tylko tak możemy zagwarantować niespotykany, intensywny smak prawdziwej czekolady. W naszych tabliczkach nie używamy proszku …
575 111 953,
warsztaty.warszawa@manufakturaczekolady.pl
http://www.manufakturaczekolady.pl/
facebook