Malujemy pisanki, dmuchamy wydmuszki, kręcimy własnoręcznie majonez i pieczemy świąteczne ciasto. Czyli: wielkanoc w pigułce. W tym roku przyjdzie nam poczekać na święta do kwietnia, ale już teraz warto się do nich przygotować. Wymalujemy i udekorujemy piękne pisanki oraz spróbujemy stworzyć wydmuszki tak, by wszystkich nie zgnieść i by coś nam się ostało do Wielkanocy. Nie zapomnimy o słodkościach: przed malowaniem przygotujemy ciasta i wstawimy je do pieca, by na koniec warsztatów móc polać ciepłe wypieki cytrusowym lukrem i posypać bakaliami.
Terminy: sobota 29 lutego 2020, godzina do wyboru: 10, 12, 14, 16, 18 lub niedziela 1 marca 2020, godzina do wyboru: 10, 12, 14, 16
WAŻNE UWAGI
- zawsze przed zapisaniem dziecka lub się na warsztaty prosimy o kontakt – prowadzący doradzą najlepszą grupę wiekową
- w przypadku sytuacji młodsze dziecko + starsze rodzeństwo, doradzamy wybierać starszą grupę – młodsze dziecko lepiej będzie czuło się i pracowało ze starszymi niż starsze z młodszymi
- w przypadku rodzeństwa doradzamy zapisywać dzieci do jednej grupy
- prosimy sprawdzać dokładne daty i godziny pod rozpiską każdego tematu warsztatów – czasami uruchamiamy grupy dodatkowe, np. w sobotę o godzinie 19, innym razem więcej grup odbywa się w niedzielę niż w sobotę
- grupa warsztatowa uruchamia się po zebraniu minimalnej liczby osób
- godziny rozpoczęcia warsztatów mogą ulec zmianie ze względów od nas niezależnych, najczęściej o 30-60 minut, o wszystkich zmianach informujemy na bieżąco w programie i konsultujemy z rodzicami dzieci już zapisanych na warsztaty osobiście
- w przypadku rezygnacji z warsztatów prosimy o odwoływanie – nie musicie podawać nam powodu, ale jeśli nie możecie dotrzeć na zajęcia, będzie to turbocenna informacja dla dzieci, które są zapisane na listę rezerwową i chętnie skorzystają z wolnego miejsca
CZAS TRWANIA
w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok 1-1,5 godziny.
MIEJSCE
– restauracja Bal na Zabłociu, ul. Ślusarska 9. Przed kawiarnią parking dla klientów. Dojazd MPK: tramwajem, należy wysiąść przy Krakowskiej Szkole Wyższej, jadąc z centrum tuż za Mostem Kotlarskim, a jadąc z Bronowic tuż przed Mostem Kotlarskim (jeśli przy danym temacie w terminach nie zaznaczono inaczej, warsztaty odbywają się w BALu)
ZAPISY
liczba miejsc jest ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 9-18, po tych godzinach tylko smsowo lub mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.plPrzy zapisie należy podać: imię, nazwisko, wiek dziecka (lub dzieci), miasto (Kraków czy Warszawa), wybrany termin i godzinę warsztatów oraz numer telefonu do rodzica lub opiekuna.
CO ZABRAĆ ZE SOBĄ NA WARSZTATY?
Pojemniki wielorazowe, najlepiej dwa duże pudełka plastikowe/szklane z zamknięciem i jeden średniej wielkości słoik. W przypadku tematów słodkich sprawdzą się też zamykane puszki. W razie wątpliwości zawsze można dopytać nas przed warsztatami, co lepiej ze sobą zabrać.
Fartuchy – nie trzeba, mamy komplet dużych i małych na miejscu.
ROZKŁAD GRUP
– soboty: godzina 10:00 grupa dla dzieci 3,5-5 lat, godziny 12:00 i 14:00 dzieci 5-7 lat, godziny 16:00 i 18:00 grupa dla dzieci starszych (7 lat+)
– niedziele: godzina 10:00 dzieci 5-7 lat, godzina 12:00 dzieci 7-9 lat grupa zaawansowana i dzieci chodzące na warsztaty regularnie od co najmniej roku, godzina 14:00 grupa starsze dzieci 9-11 lat, godzina 16:00 grupa nastoletnia 12-14 lat.W przypadku dużej liczby chętnych młodszych dzieci, grupa młodzieżowa może zostać przesunięta na godzinę 18, pod warunkiem, że wszyscy rodzice dzieci zapisanych na zajęcia wyrażą zgodę na zmianę godziny.
MINIMALNY WIEK
dolna granica wieku to 3,5-4 rok życia; młodsze dzieci tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.
ALERGIE POKARMOWE
prosimy w momencie zapisu o zgłaszanie wszelkich alergii pokarmowych oraz problemów z jedzeniem wśród dzieci (np. dziecko nie lubi warzyw, owoców, boi się dotykać mokrych rzeczy, nie lubi mąki, ma alergię pokarmową na orzechy, soję, gluten, itd.).
WARSZTATY URODZINOWE
organizujemy także warsztaty w formie urodzin kulinarnych.Więcej informacji mailowo lub telefonicznie.
KOSZT WARSZTATÓW I KARNETY
warsztaty dla dzieci pojedyncze: 50 pln od dziecka
warsztaty urodzinowe dla dzieci: 55 pln od dziecka
warsztaty dla dzieci w karnecie: karnet kwartalny (3 zajęcia) = 135 pln, karnet na cały semestr (6 zajęć) = 270 pln, karnet na cały rok (11 zajęć) = 495 pln
W cenie znajdują się wszystkie produkty, materiały i sprzęty potrzebne do przeprowadzenia warsztatów, fartuchy na czas warsztatów oraz komplet przepisów dla uczestników.Karnet obowiązuje na 3, 6 lub 11 kolejnych zajęć, jest imienny dla jednego dziecka (jednej osoby). W ramach karnetu możliwa jest jedna nieobecność (przy karnecie rocznym: dwie), wtedy karnet przedłuża ważność o jeden miesiąc naprzód – powyżej jednej nieobecności karnet przepada za więcej niż jedną możliwą nieobecność. W przypadku, gdy dziecko będzie nieobecne drugi raz, aby nie tracić karnetowego wejścia, na zastępstwo za dziecko może przyjść inny uczestnik, o ile opiekunowie poinformują nas o tym wcześniej (minimum na 4 dni przed warsztatami). Nie można wykorzystywać karnetu imiennego na więcej niż jedną osobę, np. jeden karnet na 3 wejścia nie uprawnia do udziały 3 różnych dzieci na jednych zajęciach.
WARSZTATY NA PREZENT I VOUCHERY
istnieje możliwość zakupu vouchera prezentowego na dowolną liczbę wejść warsztatowych. Vouchery są imienne, minimalna liczba warsztatów to 1, maksymalna to 12. Typy dostępnych voucherów: urodzinowy, komunijny, „ogólnoprezentowy”. Po opłaceniu warsztatów przelewem otrzymujecie Państwo od nas spersonalizowany voucher dla dziecka i w przypadku urodzin kulinarnych zaproszenia dla wszystkich uczestników do samodzielnego wydrukowania oraz uzupełnienia nazwiskami gości. W sprawie voucheru prosimy o kontakt mailowy na gotowanie@dzieciakiwformie.pl z podaniem imienia, nazwiska i wieku dziecka, miasta (Kraków lub Warszawa), wybranego terminu i godziny warsztatów, liczby warsztatów oraz telefonu kontaktowego do siebie.
PROWADZĄCA Joanna Mentel – głównodowodząca warsztatów kulinarnych w Book me a cookie i Dzieciakach w formie.Więcej przeczytasz TUTAJ.
ZASTRZEŻENIE
Pomysły oraz opisy warsztatów są autorskie. Zabrania się ich kopiowania, powielania i rozpowszechniania bez zgody autorów. Autorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w harmonogramie lub menu najpóźniej na 1 tydzień przed datą planowanych warsztatów, ze względów od siebie niezależnych, takich jak opóźnianie się sezonu na niektóre warzywa lub owoce lub w przypadku wcześniejszego ustalenia z rodzicami dzieci uczestniczących w kursie zmiany terminu/godziny.
Book me a cookie
Book me a cookie organizuje regularne warsztaty kulinarne w Krakowie. Dla dzieci,nastolatków i dorosłych, dla jadków i niejadków, osób uczulonych na różne produkty spożywcze, mających specjalne diety – dostosowujemy składniki pod wszelakie alergie pokarmowe. Z …
+ 48 791 487 666 pon-pt: 9-18
bookmeacookie@gmail.com
https://bookmeacookie.pl
facebook