Warsztaty pyrowarskie – ziemniaczane

📅 wtorek 06.10.2015
Warsztaty pyrowarskie – ziemniaczane

Czy wiedzieliście, że w Polsce uprawia się ponad 120 odmian ziemniaków? Kolejne warsztaty z sezonowego cyklu będą obfitować w dania z kartofli. Ale zamiast wyciągać z pawlacza „500 dań z ziemniaków" i odgrzewać stare kotlety, ugryziemy temat na nowo, niestandardowo i z oryginalnymi pomysłami. Klasyka musi być klasyką, dlatego tradycjonalistów ucieszą pyry z gzikiem i ziemniaczana zapiekanka a′la mocarny rolnik. Dla niespokojnych umysłów: babka ziemniaczana na słodko, wykorzystanie batatów w kuchni i frytki „a jednak da się na zdrowo", czyli bez ociekania tłuszczem, za to z ziołami, przyprawami i prosto z pieca.

TERMIN: wtorek 6 października 2015, start godz. 18.00. Prosimy o przybycie 10-15 minut wcześniej.

LOKALIZACJA:

bistro Makroklimat, ul. Jugosławiańska 15 (Gocław), Warszawa.

GODZINA:

Wtorek, godz. 18.00

CZAS TRWANIA:

W zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok. kilka godzin warsztaty + czas ile dusza zapragnie na wspólne jedzenie, rozmowy wokół stołu, bycie w dobrym towarzystwie.

KOSZT:

150 zł / osoby. W cenie: warsztaty, open bar (piwo, wino, softy), materiały warsztatowe), które każdy uczestnik otrzymuje pod koniec wieczoru, fartuchy kuchenne na czas trwania warsztatów (można, ale nie trzeba przynosić swoich), wszystkie materiały, składniki, sprzęty kuchenne, produkty.

ZAPISY:

Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, osoby wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony mogą nie być uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: bookmeacookie@gmail.com, kontakt@bookmeacookie.pl

ZASTRZEŻENIE

Pomysły i opisy są autorskie. Zabrania się ich kopiowania. Autorzy zastrzegają sobie możliwość zmian w harmonogramie lub menu najpóźniej na 2 tygodnie przed datą planowanych warsztatów, ze względów od siebie niezależnych, takich jak brak sezonowych owoców, opóźnianie się sezonu na niektóre warzywa lub w przypadku wcześniejszego ustalenia z uczestnikami biorącymi udział w warsztatach dot. zmiany terminu/godziny.

Prowadząca:

Joanna Mentel
głównodowodząca warsztatami kulinarnymi i psychologicznymi

jednoosobowa chodząca burza mózgów. Rozkochana w literaturze, muzyce, pieczeniu i sezonowych produktach dziennikarka i psycholog. Ma kreatywne podejście do życia, niewyczerpane pokłady energii i głowę pełną pomysłów. Recenzuje książki, pisze felietony literackie i potrafi upiec najlepszy na świecie i lekki jak chmurka sernik z musem czekoladowym. Współpracuje z największymi polskimi wydawnictwami, m.in.: Znakiem, Wydawnictwem Literackim, Agorą, Dwiema Siostrami, Naszą Księgarnią. Twórczyni Dzieciaków w formie – rozwojowej inicjatywy dla dzieci i szkoły kulinarnej dla najmłodszych. Na co dzień recenzuje książki, pisze, prowadzi warsztaty kulinarne, artystyczno-psychologiczne dla dzieci oraz dorosłych. Pod marką Book me a cookie prowadzi szkolenia kulinarne dla dorosłych.

156 ocen
4.97
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent