W listopadowym marchewkowym menu: bułeczki marchewkowe, rozgrzewająca marchewkowa zupa-krem z imbirem i pomarańczą, gniocchi marchewkowe, zdrowe ciasteczka marchewkowe. Termin: sobota 7.11.2020, godzina 10.00-13.00 (o godzinie 10.00 w Klubie Pieczenia Chleba wypiekamy bułeczki marchewkowe, o godzinie 11.00 startujemy z pozostałym menu).
Możliwa dodatkowa grupa popołudniowa od godziny 15.00 do 17.30 po uzbieraniu się grupy minimalnej 5 osób (zgłaszajcie wybraną grupę przy zapisach).
PROWADZENIE
Joanna Mentel – psycholog, instruktorka i nauczycielka gotowania z 12-letnim doświadczeniem w pracy z dziećmi i młodzieżą, twórczyni Book me a cookie i Dzieciaków w formie, uczy gotować, kręci kulinarne filmy instruktażowe, wykonuje sesje kulinarne, a ostatnio realizuje wszystkie projekty zero-waste, na które nie miała czasu wcześniej: szyje maseczki oraz woreczki wielorazowe na warzywa i owoce, tworzy ekologiczne kosmetyki i domową chemię na własny użytek, piecze chleby, sadzi zioła, robi woskowijki.
SPRAWY ORGANIZACYJNE
warsztaty trwają ok. 1,5-2 godzin. W trakcie przygotowujemy minimum 3 potrawy + dużo rozmawiamy o niemarnowaniu, mądrym wykorzystywaniu jedzenia, sezonowych produktach. Pracujecie na własnych produktach, ale nie są one skomplikowane, wszystkie są łatwo dostępne, tanie i obok „dziwnych” produktów, typu mleko kokosowe, zawsze piszę możliwe łatwiej dostępne zamienniki, np. zwykłe mleko, woda, śmietana kremówka.
Mamy więcej czasu, przygotowujemy dużo jedzenia, a ja mogę Wam nareszcie poopowiadać o produktach dokładniej.
W warsztatach mogą brać udział same dzieci lub dzieci i rodzice – dowolnie.
Można zamieniać wszystkie przepisy na wersję wegańską/bezglutenową/bez orzechów/bez jaj.Korzystacie z własnych sprzętów i składników, macie swobodny dostęp do wszystkich materiałów.W trakcie warsztatów łączymy formę wideokonferencji i warsztatów oraz korzystamy z tablicy interaktywnej, rozrysowujemy schematy, rozpisujemy składniki, a po każdych warsztatach otrzymujecie zestaw przepisów.Dużo informacji na temat niemarnowania, ponownego wykorzystania różnych składników spożywczych, racjonalnego gotowania.Tematy ustalane są wcześniej, otrzymujecie je po zapisaniu się na warsztaty razem z listą składników i sprzetu (sprzęty na pewno wszyscy mają w domach, nie trzeba niczego dokupować) – przed każdymi zajęciami podaję Wam listę produktów, które mogą się przydać i ewentualne zamienniki, które możecie mieć w domu, a po które nie będzie Wam się chciało chodzić do sklepu.
KOSZT
– koszt warsztatów 40pln za jedne zajęcia – pracujecie na własnych składnikach, są tanie i ogólnodostępne, dostajecie dużo informacji i gotujecie w całości tylko dla siebie (czas trwania: 90-120 minut)
– Klub Pieczenia Chleba – dla osób zapisanych na późniejsze warsztaty w tym samym dniu +10pln (czas trwania: 60 minut), dla osób, które chcą dołączyć tylko na Klub Pieczenia Chleba: 30pln, w przypadku zapisu minimum dwóch osób na warsztat odbywający się później w tym samym dniu: Klub Pieczenia Chleba jest płatny jak za jedną osobę, czyli +10pln
Szczegóły płatności znajdziecie na stronie http://bookmeacookie.pl/index.php/warsztatyonline/ lub udzielimy Wam informacji w momencie zapisu.
ZAPISY – JAK DOŁĄCZYĆ?
Zapisy smsowo, telefonicznie (+48 791 487 666, prowadząca Asia Mentel) lub mailowo: kontakt@bookmeacookie.pl
Pisać, dzwonić i smsować można przez cały dzień.
JAK SIĘ ŁĄCZYMY?
grupujemy się za pomocą WhatsAppa, tutaj też mamy wspólną grupę z przepisami, pytaniami i wszelkim szybkim kontaktem, możecie pobrać go na telefon lub komputer: https://www.whatsapp.com/download na warsztatach on-line łączymy się za pomocą zoom.us – w dzień warsztatów wysyłam Wam odpowiedni link do videokonferencji wraz z hasłem dostępu
DODATKOWE PYTANIA / INFORMACJE
Kontakt: kontakt@bookmeacookie.pl, +48 | 791 487 666
http://bookmeacookie.pl/index.php/warsztatyonline/
Book me a cookie
Book me a cookie organizuje regularne warsztaty kulinarne w Krakowie. Dla dzieci,nastolatków i dorosłych, dla jadków i niejadków, osób uczulonych na różne produkty spożywcze, mających specjalne diety – dostosowujemy składniki pod wszelakie alergie pokarmowe. Z …
+ 48 791 487 666 pon-pt: 9-18
bookmeacookie@gmail.com
http://bookmeacookie.pl
facebook