Fisher Price
rysuj
Zielona Sowa
Zielona Sowa

Groszkowe menu: ciasteczka z nadzieniem ze słodkiej fasoli, marchewka z groszkiem, zupa-krem z zielonego groszku z ziemniakami i porem LUB chilli con carne (możliwe w wersji wege), pasztet z białej fasoli. Klub Pieczenia Chleba: pełnoziarniste bułki fit z ziarnami.

Warsztaty on-line to forma zajęć, które dobrze sprawdziły nam się w wiosennym lockdownie i postanowiliśmy pozostawić je w programie na stałe w częstotliwości 1-2x miesiąc. Traktujemy je jako zajęcia dodatkowe, niewliczające się w karnet. Na czym polegają? Zapisujecie się wcześniej, dostajecie listę zakupów, w dniu warsztatów otrzymujecie link do połączenia video, podczas którego gotujecie na żywo z osobą prowadzącą i całą grupą. Zajęcia trwają ok. 1,5-2 godziny. Więcej informacji na temat formuły on-line znajdziecie poniżej w szczegółach organizacyjnych.

film

Termin: sobota 15.05.2021, godzina 10.00-13.00 (o godzinie 10.00 w Klubie Pieczenia Chleba przygotowujemy palmiery, o godzinie 11.00 startujemy z pozostałym menu).Możliwa dodatkowa grupa popołudniowa od godziny 15.00 do 17.30 po uzbieraniu się grupy minimalnej 5 osób (zgłaszajcie wybraną grupę przy zapisach).

Przed przyjściem na zajęcia bardzo prosimy o kontakt w celu zapoznania się z aktualnie obowiązującymi na zajęciach zaleceniami związanymi z sytuacją covid-19, upewnieniem się, że są jeszcze wolne miejsca oraz potwierdzeniem terminu odbywania się zajęć. Więcej szczegółów znajdziesz na stronie: http://bookmeacookie.pl/index.php/warsztatykrakow/

CZAS TRWANIA
ok. 2 godzin

PROWADZENIE

Joanna Mentel – psycholog, instruktorka i nauczycielka gotowania z 12-letnim doświadczeniem w pracy z dziećmi i młodzieżą, twórczyni Book me a cookie i Dzieciaków w formie, uczy gotować, kręci kulinarne filmy instruktażowe, wykonuje sesje kulinarne, a ostatnio realizuje wszystkie projekty zero-waste, na które nie miała czasu wcześniej: szyje maseczki oraz woreczki wielorazowe na warzywa i owoce, tworzy ekologiczne kosmetyki i domową chemię na własny użytek, piecze chleby, sadzi zioła, robi woskowijki.

SPRAWY ORGANIZACYJNE

  • warsztaty trwają ok. 1,5-2 godzin. W trakcie przygotowujemy minimum 3 potrawy + dużo rozmawiamy o niemarnowaniu, mądrym wykorzystywaniu jedzenia, sezonowych produktach. Pracujecie na własnych produktach, ale nie są one skomplikowane, wszystkie są łatwo dostępne, tanie i obok „dziwnych” produktów, typu mleko kokosowe, zawsze piszę możliwe łatwiej dostępne zamienniki, np. zwykłe mleko, woda, śmietana kremówka.
  • Mamy więcej czasu, przygotowujemy dużo jedzenia, a ja mogę Wam nareszcie poopowiadać o produktach dokładniej.
  • W warsztatach mogą brać udział same dzieci lub dzieci i rodzice – dowolnie.
  • Można zamieniać wszystkie przepisy na wersję wegańską/bezglutenową/bez orzechów/bez jaj.
  • Korzystacie z własnych sprzętów i składników, macie swobodny dostęp do wszystkich materiałów.
  • W trakcie warsztatów łączymy formę wideokonferencji i warsztatów oraz korzystamy z tablicy interaktywnej, rozrysowujemy schematy, rozpisujemy składniki, a po każdych warsztatach otrzymujecie zestaw przepisów.
  • Dużo informacji na temat niemarnowania, ponownego wykorzystania różnych składników spożywczych, racjonalnego gotowania.
  • Tematy ustalane są wcześniej, otrzymujecie je po zapisaniu się na warsztaty razem z listą składników i sprzetu (sprzęty na pewno wszyscy mają w domach, nie trzeba niczego dokupować) – przed każdymi zajęciami podaję Wam listę produktów, które mogą się przydać i ewentualne zamienniki, które możecie mieć w domu, a po które nie będzie Wam się chciało chodzić do sklepu.

KOSZT

  • koszt warsztatów 40pln za jedne zajęcia – pracujecie na własnych składnikach, są tanie i ogólnodostępne, dostajecie dużo informacji i gotujecie w całości tylko dla siebie (czas trwania: 90-120 minut)
  • Klub Pieczenia Chleba – dla osób zapisanych na późniejsze warsztaty w tym samym dniu +10pln (czas trwania: 60 minut), dla osób, które chcą dołączyć tylko na Klub Pieczenia Chleba: 30pln, w przypadku zapisu minimum dwóch osób na warsztat odbywający się później w tym samym dniu: Klub Pieczenia Chleba jest płatny jak za jedną osobę, czyli +10pln
  • płatność – przelewem na konto przed/po zajęciach – płatność po ustaleniu terminów, kiedy chcecie dołączyć oraz dodaniu Was do grupy warsztatowej. Możliwość płatności na kilka kolejnych zajęć jednym przelewem przed/po zajęciach lub gotówką przy okazji pojawienia się na zajęciach stacjonarnych.
  • numer konta do płatności:Joanna Mentel Ciasta i książki ING PL 46 1050 1445 1000 0092 7930 7889w tytule: imię i nazwisko uczestnika_warsztaty online

ZAPISY – JAK DOŁĄCZYĆ?

Zapisy smsowo, telefonicznie (+48 791 487 666, prowadząca Asia Mentel) lub mailowo: kontakt@bookmeacookie.pl
Pisać, dzwonić i smsować można przez cały dzień.

Zapraszamy!

850 ocen
5.00
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent

Book me a cookie

Book me a cookie organizuje regularne warsztaty kulinarne w Krakowie. Dla dzieci,nastolatków i dorosłych, dla jadków i niejadków, osób uczulonych na różne produkty spożywcze, mających specjalne diety – dostosowujemy składniki pod wszelakie alergie pokarmowe. Z …

Adres:
Kraków
Kontakt:

+ 48 791 487 666 pon-pt: 9-18
bookmeacookie@gmail.com
https://bookmeacookie.pl
facebook