Fisher Price
rysuj
Zielona Sowa
Zielona Sowa

Nareszcie są: warsztaty dyniowe dla dorosłych!

Większość z Was kojarzy kilka podstawowych odmian dyni: Hokkaido, z której wychodzi najlepsza zupa-krem, dynię zwyczajną do wycinania na lampiony, może też piżmową, która smakuje jak słodkie ziemniaki i makaronową, której miąższ przypomina cienkie wstążki spaghetti. Ale co z pozostałymi? I tu wkraczamy my, z zielono-pomarańczowymi, jaskrawo żółtymi i… białymi bulwami. Co w menu?

film

– jak zrobić i przechowywać idealne puree z dyni, by już nigdy więcej go nie kupować?
– makaron dyniowy z prasowanymi ziołami- herbaciany chlebek dyniowy
– kandyzowana marchewka zastępująca cukier
– masło dyniowe
– duszony butternut z prażonym sezamem

Zapraszamy!

WARSZTATY DYNIOWE – 23.10.2020, do wyboru godzina 14.00 lub godzina 18.00

WIĘCEJ INFO: http://bookmeacookie.pl/inde…/warsztatydladoroslychkrakow/

dynia-jaka-do-czego-rodzaje-dyni-book-me-a-cookie-2-1600×1068

WAŻNE INFORMACJE
Warsztaty odbywają się w studiu Book me a cookie przy ul. Czerwonego Prądnika 8/8, wejście z klatki A.
Rozpoczynamy o godzinie 18.00, warsztaty trwają ok. 2-2,5 godziny, na miejscu oprócz samych warsztatów czekają na Was fartuchy i napoje (zimne i gorące). Wszystkie potrawy, które przygotujecie możecie zabrać ze sobą do domu, w tym celu przynieście ze sobą pudełka wielorazowe i/lub słoiki. Na miejscu możecie też zawsze kupić jednorazowe ekologiczne pudełka (z trzciny cukrowej, wióru drzewnego, kukurydzy, papierowe) w cenie 1pln/sztukę.

Prowadzi:
Joanna Mentel – instruktor i nauczyciel gotowania, prowadzi warsztaty, szkolenia i zajęcia kulinarne głównie w Krakowie i Warszawie. Właścicielka Book me a cookie, dużego projektu szkoleniowego połączonego z bazą przepisów i blogiem, z wykształcenia psycholog i dziennikarka, trenerka sensoplastyki, dogoterapeutka, autorka książki „Gotuj z dzieckiem” (2017) i współautorka „Czasu na kawę” (2019). Prowadzi szkolenia i warsztaty w języku polskim, angielskim i migowym, pracuje z osobami dorosłymi, dziećmi, uczestnikami ze specjalnymi potrzebami, osobami głuchymi, nadwrażliwymi i z zaburzeniami sensomotoryki. Szaleńczo uwielbia gotować, wymyślać receptury, dopracowywać przepisy, eksperymentować z przyprawami i konsystencjami. Bardzo nie lubi marnować jedzenia.

KOSZT I ZAPISY
Warsztaty kulinarne kosztują 160 pln od osoby. W cenie oprócz warsztatów (wszystkich składników, sprzętów, materiałów) są zawarte napoje (kawa, herbata, świeża sezonowa lemoniada, woda), fartuchy na czas trwania warsztatów i rękawiczki jednorazowe dla każdego uczestnika.

Obowiązuje przedpłata zaliczki (30%) lub całości kwoty za warsztaty na konto:
Joanna Mentel Book me a cookieING PL 46 1050 1445 1000 0092 7930 7889, w tytule: imię nazwisko uczestnika_temat warsztatów

W przypadku rezygnacji z warsztatów nie później niż 48 godzin przed zajęciami zwracane są wszystkie koszty warsztatów oprócz zaliczki. W przypadku późniejszej rezygnacji (48 godzin liczone od godziny rozpoczęcia zajęć), opłata nie jest zwracana.W wyjątkowych przypadkach możliwa jest płatność już na zajęciach w dniu warsztatów – zapytajcie o taką możliwość w momencie zapisów.

Liczba miejsc jest mocno ograniczona (max 6 uczestników na warsztat).
Zapisy telefonicznie: Joanna Mentel +48 | 791 487 666 lub mailowo kontakt@bookmeacookie.pl

DZIAŁANIE W ZWIĄZKU Z SYTUACJĄ COVID-19- warsztaty kulinarne są w pełni dostosowane do wymogów sanitarnych obowiązujących zarówno w minionej sytuacji zaostrzonego rygoru sanitarnego w obliczu pandemii COVID-19, jak i do obecnych wytycznych oraz zaleceń MEN, Ministra Zdrowia oraz Sanepidu- w studiu, gdzie odbywają się warsztaty, dostępne są żele i płyny do dezynfekcji, studio i sala warsztatowa są czyszczone i dezynfekowane przed każdymi warsztatami oraz przed i po każdej grupie warsztatowej- tematy i sposób prowadzenia warsztatów są w pełni dostosowane do obecnej sytuacji; menu warsztatów zakłada przygotowanie potraw, które każdy uczestnik przygotowuje osobno, z własnego zestawu składników, które otrzymuje na warsztatach i które przygotowane są tylko dla niego; wyjątkiem w dzieleniu się składnikami są osoby spokrewnione ze sobą, jeśli wyrażą taką chęć- uczestnicy i prowadzący zobowiązani są przestrzegać wymagań sanitarnych (mycie i dezynfekcja rąk, mycie warzyw/owoców/jajek przed przystąpieniem do pracy, fartuchy, związane włosy, zakrycie ust i nosa)- przed zajęciami każdy uczestnik będzie zobowiązany zapoznać się i wypełnić oświadczenie związane z zaostrzonymi zasadami higieny i bezpieczeństwa sanitarnego obowiązującymi na warsztatach oraz wyrazić zgodę na każdorazowy pomiar temperatury przed wejściem na warsztaty wraz z oświadczeniem o swoim stanie zdrowia- wielkość grup warsztatowych – maksymalnie 6 uczestników, większe grupy będziemy starali się uruchamiać na dalszych etapach warsztatów, monitorując na bieżąco sytuację epidemiologiczną – na razie do odwołania grupy nie większe niż 6 osób- na warsztatach dla uczestników dostępne są fartuchy – można korzystać z naszych, można również przynieść swoje- miejcie ze sobą własny długopis- sztućce, naczynia, miski i wszystkie sprzęty oraz zastawa używana na warsztatach jest po każdej grupie myta, wyparzana i dezynfekowana- pracujemy zakrywając usta i nos- w przypadku przeziębienia, gorszego samopoczucia uczestnik warsztatów jest zobowiązany do odwołania swojej obecności na warsztatach. W przypadku odbywania kwarantanny, izolacji i/lub w przypadku uzyskania pozytywnego wyniku w teście na covid-19, wymagane jest bezwzględne odwołanie swojej obecności na warsztatach

DODATKOWE UWAGI- prosimy sprawdzać dokładne daty i godziny pod rozpiską każdego tematu warsztatów – czasami uruchamiamy grupy dodatkowe- grupa warsztatowa uruchamia się po zebraniu minimalnej liczby 3 osób- godziny rozpoczęcia warsztatów mogą ulec zmianie ze względów od nas niezależnych, najczęściej o 30-60 minut, o wszystkich zmianach informujemy na bieżąco w programie i konsultujemy z uczestnikami zapisanymi na warsztaty osobiście- w przypadku rezygnacji z warsztatów prosimy o odwoływanie – nie musicie podawać nam powodu, ale jeśli nie możecie dotrzeć na zajęcia, będzie to turbocenna informacja dla osób, które są zapisane na listę rezerwową i chętnie skorzystają z wolnego miejsca- prosimy w momencie zapisu o zgłaszanie wszelkich alergii pokarmowych

Zapraszamy!

701 ocen
4.98
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent

Book me a cookie

Book me a cookie organizuje regularne warsztaty kulinarne w Krakowie. Dla dzieci,nastolatków i dorosłych, dla jadków i niejadków, osób uczulonych na różne produkty spożywcze, mających specjalne diety – dostosowujemy składniki pod wszelakie alergie pokarmowe. Z …

Adres:
Kraków
Kontakt:

+ 48 791 487 666 pon-pt: 9-18
bookmeacookie@gmail.com
https://bookmeacookie.pl
facebook