Fisher Price
rysuj

Oczyszczanie organizmu na wiosnę
Data warsztatu 19 marzec 2011 (sobota), od 10:00 do 15:00
Organizator –  PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia WWW.piecsmakow.com.pl

Osoba prowadząca Anna Krasucka
Miejsce ul. Konarskiego 5, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy

film

Oczyść swój organizm na wiosnę!
Każdego dnia narażasz swój organizm na kontakt z wieloma toksynami. To, co jesz – zostawia w Twoim ciele uboczne produkty przemiany materii. Oddychając – wprowadzasz do płuc wiele szkodliwych substancji, których niestety często w miejskim powietrzu jest więcej niż tlenu. Twoja skóra chłonie szkodliwe substancje z pudrów, dezodorantów, perfum i farb do włosów.
Twój organizm posiada naturalną zdolność do oczyszczania się, ale tryb życia, który prowadzisz powoduje, że sam przestaje sobie z tym radzić.

W efekcie, wszelkie formy toksyn gromadzą się w Twoim ciele, tworząc złogi, które najpierw odbierają Ci radość życia a potem prowadzą do wielu rodzajów chorób i schorzeń.
Aby zachować zdrowie i pozwolić organizmowi funkcjonować prawidłowo, wskazane jest regularne oczyszczanie organizmu. Regularne posty od starożytności praktykowało większość kultur na wszystkich szerokościach geograficznych. Także w religii katolickiej nie bez kozery bardzo skrupulatnie przestrzegano postu w okresie przedwiośnia – w ten sposób oczyszczano duszę, umysł i ciało.
Wiosna to najlepsza pora roku na oczyszczanie organizmu – siły witalne przyrody mogą być źródłem Twojej energii życiowej – jeśli tylko im na to pozwolisz.

Na warsztacie PIĘĆ SMAKÓW poznasz różne sposoby wiosennego oczyszczania organizmu i wybierzesz ten, który będzie dla Ciebie najlepszy.
Opowiem także o własnych wieloletnich doświadczeniach oczyszczania i jego pozytywnych efektach.
Przyrządzimy kilka smacznych (!) potraw oczyszczających i odkwaszających organizm.
Oczyść się na wiosnę, a uczucie lekkości i jasności pozwoli Ci na nowo żyć pełnią zdrowia.

W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników  od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)

Zapewniamy

• stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
• wszystkie potrzebne produkty
• skrypty z przepisami
• duuuużo smakowitego jedzenia
• miłą atmosferę
• kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym

Zgłoszenia http://www.piecsmakow.com.pl/zgloszenie.html lub tel. 507 200 477

546 ocen
4.96
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent