Data warsztatu 18 marzec 2011 (piątek), od 15:30 do 20:30
Organizator – PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia – WWW.piecsmakow.com.pl
Osoba prowadząca – Anna Krasucka
Miejsce -ul. Konarskiego 5, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?
1. Potrawy są lekkostrawne – nie czujemy się ociężali
2. Posiłki są zrównoważone i smaczniejsze
3. Organizm zużywa mało energii na trawienie i stajemy się bardziej witalni, chce nam się żyć
4. Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała
5. Oczyszczony organizm dociera do prawdziwej intuicji, znów mamy kontakt z nami samymi
Na warsztatach m.in. zostanie omówiona:
• wprowadzenie do teorii Yin i Yang,
• kuchnia Pięciu Przemian – obieg odżywczy / kontrolny,
• termika produktów
• unikanie błędów żywieniowych,
• świadomość w odżywianiu,
• no i przede wszystkim dużo SMACZNEGO i zdrowego gotowania!
W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
dla początkujących i dla średnio zaawansowanych od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
• stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
• wszystkie potrzebne produkty
• skrypty z przepisami
• duuuużo smakowitego jedzenia
• miłą atmosferę
• kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Zgłoszenia
http://www.piecsmakow.com.pl/zgloszenie.html lub tel. 507 200 477
tel. +48 507 200 477