Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, okazuję się, że jego uczestnicy udowodnili, iż małe zmiany i dobre wybory dokonywane na co dzień przez każdego z nas mają wpływ na ograniczenie wyrzucania jedzenia w globalnej skali. Kapituła w składzie Aleksandra Bolek – lider projektu, Anna Borowska – pracownik merytoryczny Centrum Kultury Agora oraz Sylwia Majcher – propagatorka idei Zero Waste, postanawia co następuje:
Pierwsze miejscem i tym samym możliwość publicznej prezentacji swojego autorskiego przepisu dla Katarzyny Skórskiej za oryginalny pomysł jak wykorzystać resztki „porosołowe”, oraz trzy wyróżnienia ex aequo dla Lucyny Michalak-Klimczak, Elżbiety Dawid-Żaby oraz Marii Czajkowskiej.
Wszystkim zwycięzcom gratulujemy i zapraszamy na degustację oraz wręczanie nagród. Wydarzenie to przypada w Światowy Dzień Żywności 16 października. Oprócz poczęstunku będzie to także okazja by dowiedzieć się jak funkcjonuje Foodsharing Wrocław oraz podzielić się jedzeniem i tym samym uratować je od zmarnowania.
Centrum Kultury AGORA
Nowa siedziba Centrum Kultury AGORA przy ul. Serbskiej 5a - razem z sąsiadującymi Centrum Informacyjno - Bibliotecznym i Restauracją - została zaprojektowana i zbudowana według standardów europejskich. Pomieszczenia i sale w budynku są klimatyzowane i …