Pogoda pozostawia wiele do życzenia, ale nam to nie przeszkadza, aby cieszyć się świeżą, wiosenną kuchnią, do czego zachęcają nas pierwsze młode warzywa – nowalijki, które swoimi soczystymi kolorami i zapachem zapraszają do schrupania.
Opowiemy o gatunkach sałaty: rukoli, radicio, raszponki, botwince i rzodkiewkach, ich pochodzeniu i nietuzinkowych patentach na smakowite sałatki oraz dobieraniu ich do mięs i ryb. Tak dorośli w piątek, jak i dzieciaki w niedzielę otrzymają porcję witaminowj edukacji;-)
W karcie menu będzie można znaleźć kilka nowych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję, do których polecamy białe wytrawne wina Moulin de Gassac Chardonnay.
Zapraszamy do wspólnej kulinarnej zabawy. W związku z dużym zainteresowaniem tematem zarezerwuj stolik 0 22 211 34 84. Uwaga! Tydzień temu listę rezerwacyjną zamknęliśmy już we wtorek.