Podczas zajęć kulinarnych organizowanych w Akademii Młodego Kucharza dzieci zapoznają się z jesienną królową naszych stołów – dynią. Młodzi kucharze upieką samodzielnie aromatyczne dyniowe bułeczki. Jako dodatek do bułeczek przygotujemy krem kakaowy, na bazie bananów i awokado. Będzie mnóstwo zabawy z mąką, a także sporo mieszania, ugniatania, formowania i dodawania coraz to nowych składników. W efekcie powstaną pyszne smakołyki, które po upieczeniu będzie można na zjeść ze apetytem. Każde z dzieci otrzyma też przepis, dzięki któremu z łatwością przyrządzi takie dyniowe pyszności w domu dla całej rodzinki!
Termin zajęć: sobota 21 listopada 2015, w godz. 11:30-13:00
Cena promocyjna zajęć: 40 zł/2 godz. lekcyjne
W zajęciach może uczestniczyć tylko 14 dzieci, dlatego prosimy o wcześniejszą rezerwację. Decyduje kolejność zgłoszeń:
– telefonicznie pod numerem 728 328 503
– mailowo pod adresem kontakt@akademiamlodegokucharza.pl
Dzieci biorą udział w zajęciach bez udziału rodziców i są pod opieką dwóch osób. Wszystkie składniki, fartuszki i akcesoria kulinarne potrzebne do przeprowadzenia zajęć zapewnia Akademia Młodego Kucharza, dlatego uczestnik nie musi ze sobą nic przynosić.
Organizujemy również niezapomniane URODZINY: http://www.akademiamlodegokucharza.pl/urodziny-i-przyjecia.html
Lokalizacja:
Akademia Młodego Kucharza
ul. Inżynierska 49/ U28 (budynek Corte Verona)
53-228 Wrocław
tel. 728 328 503
kontakt@akademiamlodegokucharza.pl
ZAPRASZAMY!