Jakie będzie jedzenie przyszłości? – dr inż. Anna Żołnierczyk

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ul. Norwida 25, budynek A2
🗺 mapa
📅 sobota 25.05.2024
Jakie będzie jedzenie przyszłości? – dr inż. Anna Żołnierczyk
Czy wiesz, że co roku na świecie spożywa się ponad 325 milionów ton mięsa?

Naukowcy, mając na uwadze zmiany klimatyczne, wzrost populacji oraz rozwój technologii, od wielu lat szukają nowych źródeł pożywienia. Podczas wykładu dzieci poznają niektóre z nich, dowiadując się m.in że mięso można wyhodować w laboratorium, a białko, jakże potrzebne w naszej diecie, może mieć różne pochodzenie – m.in. roślinne, syntetyczne i mikrobiologiczne.

Wykład wygłosi dr inż. Anna Żołnierczyk, naukowiec związany z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, a liczba miejsc ograniczona.

ZAPISY >> tutaj <<

Kiedy: 25 maja, godz. 10:00

Czas trwania: 45 minut

Dla dzieci w wieku: 6-11 lat

A jeśli myślisz o zapisaniu dziecka na Uniwersytet Dzieci od września – nie przegap rekrutacji! Zapisy na nowy rok szkolny ruszają 22 maja >> czytaj więcej.

877 ocen
4.99
dodaj ocenę
×
zapis na newsletter - prezent
Zapisz się na cotygodniowy newsletter z wydarzeniami w Twoim mieście i odbierz eBook za darmo! wybierz eBook dla siebie
zapis na newsletter - prezent