Naukowcy, mając na uwadze zmiany klimatyczne, wzrost populacji oraz rozwój technologii, od wielu lat szukają nowych źródeł pożywienia. Podczas wykładu dzieci poznają niektóre z nich, dowiadując się m.in że mięso można wyhodować w laboratorium, a białko, jakże potrzebne w naszej diecie, może mieć różne pochodzenie – m.in. roślinne, syntetyczne i mikrobiologiczne.
Wykład wygłosi dr inż. Anna Żołnierczyk, naukowiec związany z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, a liczba miejsc ograniczona.
ZAPISY >> tutaj <<
Kiedy: 25 maja, godz. 10:00
Czas trwania: 45 minut
Dla dzieci w wieku: 6-11 lat
A jeśli myślisz o zapisaniu dziecka na Uniwersytet Dzieci od września – nie przegap rekrutacji! Zapisy na nowy rok szkolny ruszają 22 maja >> czytaj więcej.