Organizatorami wydarzenia są Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie, KBF i Pałac Potockich.
Na wydarzenie obowiązują darmowe wejściówki, dostępne do pobrania w wersji elektronicznej na stronie KBF:BILETY oraz w aplikacji KBF:PLUS od wtorku 30 kwietnia od godziny 12:00: https://kbfbilety.krakow.pl/wydarzenia/jadalny-krakow-talks-o-maluchu-ktory-pokochal-szpinak
11 maja, godz. 18
Naszymi rozmówcami będą:
Ewelina Piszczek – dietetyczka oraz terapeutka karmienia dzieci. Założycielka firmy „Dietetyk Mama”, która łączy w sobie miłość do dwóch rzeczy, odżywiania oraz macierzyństwa. Wspiera Rodziców prowadząc konsultacje dla dzieci z wybiórczością pokarmową, zaburzeniami przetwarzania sensorycznego, zaburzeniami odżywiania. Skupia się na holistycznym podejściu do żywienia: jelita, głowa, ciało. Prowadzi grupowe terapie karmienia, gdzie pracując w kilku osobowych grupach dzieci uczą się radzić sobie ze swoimi trudnościami, przełamują lęki. Edukuje z zakresu rozszerzania diety poprzez spotkania “Rozszerzanie diety na luzie”.
Ola Fauchoux – wyznawczyni zdrowego trybu życia, aktywnie propagująca aktywność fizyczną i zdrowe nawyki żywieniowe oraz ich prostotę. Jej pasja do tematów rozwoju dzieci skłoniła ją do podjęcia pracy, jako konsultantka snu niemowląt i małych dzieci, gdzie pomaga rodzicom znaleźć spokój i równowagę w codzienności. Prywatnie Ola jest dumna mamą trzyletniej Melissy, która nie tylko jest jej największą radością, ale także inspiracją do ciągłego rozwoju i pozytywnego podejścia do życia. Razem z mężem i Melissą, tworzy radosną rodzinę, która promuje zdrowe i aktywne życie na luzie.
Tomasz Marczewski – krakowianin, nowohucianin, absolwent studiów ekonomicznych na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie, właściciel firmy poligraficznej. . Z zamiłowania pasjonat gotowania, półfinalista 12 edycji programu telewizyjnego „MASTER CHEF”, mąż Joanny. Małżeństwem są od 28 lat, znają się z podwórka ( to samo osiedle, ten sam blok, ta sama klatka 😊 ) , a potem wspólne liceum. Rodzice dwójki dzieciaków – obecnie już dorosłych ludzi.
Joanna Marczewska – krakowianka, absolwentka studiów ekonomicznych na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie, pracuje z mężem Tomaszem w rodzinnej firmie. Z zamiłowania instruktor tańców ludowych, pracuje z dzieciakami w domu kultury w Gdowie. Joanna i Tomasz, to pasjonaci podróży kulinarnych – podróżują i zwiedzają różne zakątki świata, czerpiąc ogromną radość z darów przyrody i kultury odwiedzanych regionów, zdobywając doświadczenia kulinarne. Kochają jedzenie oryginalne, autentyczne, związane z ludźmi, którzy je tworzą i historią danego miejsca. Chętnie dzielą się swoimi inspiracjami z rodziną i przyjaciółmi. Jest to kolejne spotkanie w ramach cyklu „Jadalny Kraków TALKS”