Akademia Kulinarna Whirlpool we Wrocławiu organizuje z okazji Dnia Ojca niecodzienny kulinarny event, na którym ojcowie wraz ze swoimi pociechami będą mieli okazję przygotować prawdziwe pyszności: drób ze szparagami, młode ziemniaki, sezonowe warzywa oraz na deser truskawkowe tirmamisu. Tatusiu, jeśli pierwszy raz spotykasz się z tym miejscem to koniecznie musisz je poznać od wewnątrz. Szefem kuchni jest tutaj Justyna Pląskowska, która specjalizuje się w prowadzeniu warsztatów dla najmłodszych z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej. Zachęca dzieci i najbardziej wymagających konsumentów do spożywania naturalnych potraw, pokazując, że pojęcie Slow Food, to przede wszystkim filozofia gotowania, którą bez problemu możemy wdrożyć do naszej codziennej diety.
Oferta wrocławskiej Akademii jest niezwykle szeroka. Od kursów dla dorosłych, amatorów i profesjonalistów, przez warsztaty dla dzieci, spotkania integracyjne, urodziny, spotkania autorskie po warsztaty baristyczne oraz sommelierskie. Akademia Kulinarna Whirlpool dysponuje nowoczesnym zapleczem kuchennym wyposażonym w najwyższej klasy sprzęty do zabudowy marki Whirlpool. Wszystkie urządzenia wyposażone są w 6-ty Zmysł, inteligentną technologię, która zapewnia idealną skuteczność i doskonałe rezultaty. Unikatowe wzornictwo, które idzie w parze z funkcjonalnością obsługi, dopełnia całości i sprawia, że przestrzenie Akademii Kulinarnej Whirlpool posiadają niepowtarzalny wygląd. A goście Akademii czują się tam komfortowo i wracają, by przeżyć nowe przygody kulinarne pod czujnym okiem naszych mistrzów kuchni.