Mały Kucharz to nowa propozycja Da Grasso dla najmłodszych. Polega na samodzielnym przygotowywaniu pizzy przez dzieci podczas wizyty w jednej z restauracji Da Grasso w Łodzi (przy ul. Piotrkowskiej, Zachodniej i Pabianickiej – w Porcie Łódź). Warsztaty cieszą się dużym zainteresowaniem wśród rodziców, którzy wreszcie mogą razem z dziećmi przyjść do restauracji, nie obawiając się znudzenia ze strony swoich pociech. Od listopada „Mały Kucharz" dostępny jest także jako forma ciekawych zajęć edukacyjnych dla łódzkich przedszkolaków.
„Cieszymy się z zainteresowania naszymi warsztatami w przedszkolach. To z całą pewnością ciekawa forma edukacji najmłodszych. Nasze restauracje przystosowane zostały do przeprowadzania praktycznych zajęć dla dzieci i młodzieży, dlatego z pewnością będziemy poszerzać naszą ofertę dla tych grup, tak by jeszcze chętniej odwiedzali nasze lokale" – wyjaśnia Wiceprezes Zarządu Da Grasso Sp. z o.o.
Wesołe przedszkolaki
Warsztaty „Małego Kucharza" to świetna zabawa i jednocześnie nauka, pozwalająca rozbudzić w dzieciach prawdziwe talenty kulinarne. Podczas zajęć z łódzkimi przedszkolakami radości nie było końca. Najpierw dzieci umyły rączki, ubrane zostały w fartuszki i zaopatrzone w wałek, stolnicę i ciasto. Następnie otrzymały składniki do pizzy i rozpoczęły jej przygotowywanie. Kiedy gotowe trafiły do pieca, dzieci dostały odznaki Małego Kucharza i napoje. Na koniec zjadły przygotowaną przez siebie, ciepłą pizzę, podaną z dwoma smacznymi sosami.
Dyplomy dla małych kucharzy przekazane zostały na ręce pań przedszkolanek, które zobowiązały się wręczyć je maluchom już po powrocie do przedszkola.
Chętne przedszkola prosimy o kontakt z Działem Marketingu Da Grasso Sp. z o.o. (marketing@dagrasso.pl) lub wybraną restauracją (ul. Piotrkowska 90 – tel.: 42 665 50 55, ul. Zachodnia 105 – tel.: 42 630 33 30 lub ul. Pabianicka 245 – Port Łódź – tel.: 42 298 13 01).
Więcej informacji na stronie:
www.dagrasso.pl.