W ramach akcji „w samo południe” zapraszamy Was na bezpłatne spotkanie:
„Alergie, diety, ograniczenia. Co nam służy, a co nie?”
CO BĘDZIEMY ROBIĆ?
Spotykamy się w Przystani Warszawa, żeby porozmawiać o alergiach pokarmowych, dietach i wyzwaniach w kuchni.
Razem obalimy kilka mitów, poszukamy przyjemności, poznamy fakty o roślinnym jedzeniu. Przyjrzymy się z bliska temu, co oferuje świat warzyw, owoców i zbóż. Zastanowimy się co nas odżywia, a co odbiera nam moc? Jak być dla siebie dobrym i odnaleźć przyjemność w gotowaniu? Jak jeść i jak gotować?
PROWADZĄCA:
Do eksperymentowania z jedzeniem w lekkości chce Was zainspirować w czwartkowe południe Patrycja Piotrowska.
Patrycja o sobie pisze tak:
„Karmienie, zapachy i smaki to moja pasja. Jestem mamą osoby o wyjątkowych potrzebach żywieniowych. Dzisiaj mnie to inspiruje i otwiera nowe drogi, ale wiele lat było trudnością. Dlatego chętnie dzielę się doświadczeniem nie tylko jak gotować, ale jak nakarmić tych, których kochamy.
Stworzyłam miejsce w sercu Warszawy, gdzie zapraszam do swojej przestrzeni osoby dla których jedzenie ma znaczenie, gdzie na warsztatach pokazuje, jak tworzyć dania z roślin i bez glutenu.
Proponuje jak wychodząc ze schematów jeść lepiej, na co być uważnym, co kupować i co z tym później zrobić. Jako szefowa kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, dietetyczka, mama wiem, jak ważne jest to co jemy i jak ogromny wpływ ma to na nasze zdrowie i samopoczucie.
Zapraszam do wspólnej przygody, gdzie głównymi bohaterami będą produkty, które nam służą”
Data: 13.07.2023
Miejsce: Przystań Warszawa ul. Zaruskiego, budynek C
Czas trwania: 3 h
Organizator: Fundacja Bullerbyn na rzecz wspólnoty dzieci i dorosłych