Bohaterami książek są dzieci, z którymi mogą utożsamiać się mali czytelnicy, a autorzy to eksperci specjalizujący się w popularyzowaniu nauki. Zabawne ilustracje, które pomogą w zapamiętaniu wiadomości, to ważny atut serii Przygody z nauką. W serii ukazały się dotychczas: „Jajko. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką”, „Cytryna. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką”, „Papier. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką”.
Woda. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką
Autor: Cécile Jugla, Jack Guichard
Ilustrator: Laurent Simon
Tłumaczenie: Katarzyna Grzyb
Oprawa: twarda
Objętość: 32 strony
Format: 195×220
Cena: 22,99
ISBN: 978-83-276-5865-4
Grupa docelowa: 3-7 lat
Premiera: 28.07.2021
Książka dla dzieci Woda. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką zachęca do prostych eksperymentów i pomaga w nauce w przyjazny sposób. Czy można użyć wody zamiast kleju? Dlaczego ciepła woda jest lżejsza od zimnej? Jak zrobić kolorowy prąd i wir? Czemu łódka z plasteliny pływa po wodzie a kulka tonie?
Dzieci zadają mnóstwo pytań, bo są z natury ciekawe i chcą zrozumieć, jak działa świat. Mali czytelnicy wykorzystują najprostszy składnik – jakim jest woda – i za jej pomocą sami odkrywają podstawowe prawa nauki, przy okazji świetnie się bawiąc.
Balon. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką
Autor: Cécile Jugla, Jack Guichard
Ilustrator: Laurent Simon
Tłumaczenie: Katarzyna Grzyb
Oprawa: twarda
Objętość: 32 strony
Format: 195×220
Cena: 22,99
ISBN: 978-83-276-5866-1
Grupa docelowa: 3-7 lat
Premiera: 28.07.2021
Jak przebić balon cytryną i schować w nim mydło? Czy można zmusić balon do śpiewu? W jaki sposób napełnić balon powietrzem bez nadmuchiwania? I dlaczego za drugim razem łatwiej go nadmuchać?
Dzieci zadają mnóstwo pytań, bo są z natury ciekawe i chcą zrozumieć, jak działa świat. Mali czytelnicy wykorzystują zwykły balonik i za jego pomocą sami odkrywają podstawowe prawa nauki, przy okazji świetnie się bawiąc.
Cukier. Akademia mądrego dziecka. Przygody z nauką
Autor: Cécile Jugla, Jack Guichard
Ilustrator: Laurent Simon
Tłumaczenie: Katarzyna Grzyb
Oprawa: twarda
Objętość: 32 strony
Format: 195×220
Cena: 22,99
ISBN: 978-83-276-5867-8
Grupa docelowa: 3-7 lat
Premiera: 28.07.2021
Czy można zmusić olej do tańca, a wodę do wspinaczki? Dlaczego słodkie rzeczy się lepią, a podgrzany cukier ciemnieje? Jak skurczyć jabłko, zrobić karmelki, cukier w kostkach i lizaka?
Dzieci zadają mnóstwo pytań, bo są z natury ciekawe i chcą zrozumieć, jak działa świat. Mali czytelnicy wykorzystują najprostszy składnik – jakim jest cukier – i za jego pomocą sami odkrywają podstawowe prawa nauki, przy okazji świetnie się bawiąc.
Wydawnictwo HarperCollins Polska
HarperCollins Polska - HarperKids
HarperCollins Publishers to drugi największy wydawca książek na świecie, z oddziałami w 18 krajach. Od ponad 200 lat dostarcza rozrywki całemu światu publikując beletrystykę, literaturę faktu, książki kulinarne i wiele innych. Wśród autorów z grupy …
02-516 Warszawa